Oświadczenie MW ws. próby upaństwowienia Marszu Niepodległości

Zarząd Główny Młodzieży Wszechpolskiej opublikował oświadczenie w związku ze skandaliczną próbą zniszczenia Marszu Niepodległości i próbą utworzenia pod jego szyldem państwowo-rządowego wydarzenia. Przytaczamy je poniżej w całości.

Oświadczenie Zarządu Głównego Młodzieży Wszechpolskiej w sprawie decyzji o zakazie Marszu Niepodległości

Marsz Niepodległości jest inicjatywą oddolną, zorganizowaną przez Polaków dla Polaków. Nikt nie ma prawa zabronić nam świętowania setnej rocznicy czy zmusić nas do upaństwowienia społecznego charakteru Marszu. Choćby miasto zakazało organizacji Marszu, choćby się waliło i paliło, “choćby na smokach wojska latające”, Marsz Niepodległości w setną rocznicę jej odzyskania i tak się odbędzie! Najwyżej w formie zgromadzenia spontanicznego! Nie odwołujemy wyjazdów! Nie rezygnujemy z organizacji! Przeciwnie: apelujemy jeszcze silniej – przyjeżdżajcie na Marsz Niepodległości niezależnie od wszystkiego! Pokażcie, że nie ma siły, która byłaby zdolna nas zatrzymać!

Zarząd Główny Młodzieży Wszechpolskiej

mw.org.pl

Zespół portalu Kontrrewolucja.net. Kontakt: kontrrewolucja.net@gmail.com

Więcej artykułów autora

Zespół portalu Kontrrewolucja.net. Kontakt: kontrrewolucja.net@gmail.com

2 thoughts on “Oświadczenie MW ws. próby upaństwowienia Marszu Niepodległości

• 8 listopada 2018 at 10:50
    Permalink

Dziękuję Wam za trzeźwość widzenia. Tak trzymać. Żydostwo chce znaczyć naszą narodową solidarność . Nie pozwól na to…

Reply
  • 8 listopada 2018 at 15:26
    Permalink

Teraz widać jak straszną jest ta zmiana Szydłowej na Morawieckiego, kanalię z chabad lubawicz. Pelikany pis jadą na ostro, wychwalają pod niebiosa Dudę i Morawieckiego, mossad na pewno będzie na marszu. Nie oddamy Marszu Niepodległości. Wolę żeby był mniej liczny, ale za to narodowy, nie pisowski.

Reply