2 kwietnia 2024
Wiadomości

„Wolnościowiec” Dziambor dostał stanowisko w państwowej spółce

Prezes partii Wolnościowcy Artur Dziambor został zatrudniony w Porcie Gdańsk. Został dyrektorem Departamentu Marketingu i Komunikacji.

– Artur Dziambor to prezes partii Wolnościowcy, której wiceprezesem jest polityk Konfederacji Dobromir Sośnierz. W przeszłości Dziambor był liderem struktur Konfederacji w Gdyni, a po wyrzuceniu z tej partii z powodu konfliktu ze stronnictwem Sławomir Mentzena, wystartował bez powodzenia do Sejmu z list Trzeciej Drogi w okręgu kaszubskim – przypomina portal nczas.info.

Jak ustaliło Radio ZET, „wolnościowiec” został zatrudniony w spółce skarbu państwa, Porcie Gdańsk.

– Artur Dziambor został zatrudniony w Porcie Gdańsk. Jak ustalił dziennikarz Radia ZET Maciej Bąk, były poseł Konfederacji od dziś pracuje jako dyrektor Departamentu Marketingu i Komunikacji w tej państwowej spółce – podał portal Radia ZET.

Zaznaczono, że Dziambor ma być „rzecznikiem prasowym portu, co były poseł potwierdził w rozmowie z Radiem ZET”.

– Internauci w komentarzach pytają o to, czy na stanowisko organizowany był jakiś konkurs – podkreślił nczas.info.

nczas.info / radiozet.pl

fot. Dominik Cwikła ⓒ

szkic zastrzeżony przez wydawcę kontrrewolucja.net

Zespół portalu Kontrrewolucja.net. Kontakt: kontrrewolucja.net@gmail.com. Jeśli chcesz na wesprzeć, możesz zrobić to za pomocą zrzutki w tym linku: https://zrzutka.pl/fb6n3f